182-184 Waverly Place & 156-158 W. 10th Street

APPROVED with modifications 11/14/2017

CB2 hearing: 09/14/2017 – laid over
CB2 hearing: 10/12/2017
LPC hearing: 11/14/2017

Greenwich Village Historic District
At the southwest corner of Waverly Place and West 10th Street

Image courtesy of Google Street View

—- APPLICATION INFORMATION —-

1) From the CB2 agenda: Application is to add rooftop egress and mechanical bulkheads, add roof decks and areaway fencing and gates, changes to rear window patterns, minor changes to existing storefront, installation of new trash enclosures, and a rear yard addition including minor excavation.

2) View the application: Available in PDF.

3) View CB2 Resolution: Available in PDF.

4) View the video: A curated list of LPC videos of these presentations from March 2014 onward can be found on our YouTube page. Click HERE to view the video from 11/14/2017. Please note that the LPC posts these videos about a week after the presentation. Videos include the applicant’s presentation, public testimony (for hearings only), and deliberation by the LPC commissioners.

5) LPC designation report: Read this property’s architectural/historical description, click HERE and HERE.

6) Receive updates by email: Please click here if you would like GVSHP to email you when there are updates to the status of this application.

—- STATUS OF THIS APPLICATION —-

This section provides updates if there are changes to the hearing dates listed above, which includes instances when an application has been laid over (aka postponed). If applicable, LPC public meeting dates for this application will also be tracked here. Please note that public testimony is taken at public hearings, but not at public meetings.

Please note: All LPC public hearings and public meetings are held at the Municipal Building, 1 Centre Street, 9th floor north, public hearing room (unless otherwise noted).

STAY UPDATED! Click here for our e-alerts to be updated on this application as soon as we find out more.

11/14/2017: At today’s LPC hearing, this application was approved with the following modifications: At No. 182, the applicant should work with staff to verify rear coping and drain; at No. 184 work with staff to reduce the bulkheads and rails; and at No. 156 review windows at rear facade.