416 West 13th Street

APPROVED with modifications 05/23/2017

CB2 hearing: 05/11/2017
LPC hearing: 05/09/2017 – laid over
LPC hearing: 05/23/2017

Gansevoort Market Historic District
Between Washington Street and Greenwich Street

Image courtesy of Google Street View

—- APPLICATION INFORMATION —-

1) From the LPC agenda: A neo-Classical style factory building designed by Trowbridge & Livingston and built in 1901-1902.  Application is to construct a rooftop addition, elevator bulkhead, and covered walkway at the roof

2) View the application: Available in PDF

3) View CB2 Resolution: Available in PDF.

4) View the video: A curated list of LPC videos of these presentations from March 2014 onward can be found on our YouTube page. Click HERE to view the video from 05/23/2017.  Please note that the LPC posts these videos about a week after the presentation. Videos include the applicant’s presentation, public testimony (for hearings only), and deliberation by the LPC commissioners.

 

5) LPC designation report: Read this property’s architectural/historical description.

6) Receive updates by email: Please click here if you would like GVSHP to email you when there are updates to the status of this application.

—- STATUS OF THIS APPLICATION —-

This section provides updates if there are changes to the hearing dates listed above, which includes instances when an application has been laid over (aka postponed). If applicable, LPC public meeting dates for this application will also be tracked here. Please note that public testimony is taken at public hearings, but not at public meetings.

Please note: All LPC public hearings and public meetings are held at the Municipal Building, 1 Centre Street, 9th floor north, public hearing room (unless otherwise noted).

STAY UPDATED! Click here for our e-alerts to be updated on this application as soon as we find out more.

05/23/2017: At today’s public hearing, this application was approved with the following modifications: change the cladding of the bulkhead from brick to metal and work with staff to reduce the visibility of the rooftop addition by lowering it in height or setting it further back from the parapet.