769 Greenwich Street

APPROVED with modifications 06/13/2017

CB2 hearing: 03/16/2017 – laid over
CB2 hearing: 04/13/2017
LPC hearing: 05/02/2017 – laid over
LPC hearing: 05/23/2017 – laid over
LPC hearing: 06/13/2017

Greenwich Village Historic District
Between West 11th Street and Bank Street

Image courtesy of Google Street View

—- APPLICATION INFORMATION —-

1) From the CB2 agenda: Application is to remove the existing stair bulkhead from roof terrace, extend existing elevator shaft with new bulkhead at the roof terrace, and to install a greenhouse enclosure at 3rd floor terrace.

2) View the application: Available in PDF.

3) View CB2 Resolution:Available in PDF.

4) View the video: A curated list of LPC videos of these presentations from March 2014 onward can be found on our YouTube page. Click HERE for the hearing held on 06/13/2017. Please note that the LPC posts these videos about a week after the presentation. Videos include the applicant’s presentation, public testimony (for hearings only), and deliberation by the LPC commissioners.

5) View LPC Decision: Available in PDF.

6) LPC designation report: Read this property’s architectural/historical description.

7) Receive updates by email: Please click here if you would like GVSHP to email you when there are updates to the status of this application.

—- STATUS OF THIS APPLICATION —-

This section provides updates if there are changes to the hearing dates listed above, which includes instances when an application has been laid over (aka postponed). If applicable, LPC public meeting dates for this application will also be tracked here. Please note that public testimony is taken at public hearings, but not at public meetings.

Please note: All LPC public hearings and public meetings are held at the Municipal Building, 1 Centre Street, 9th floor north, public hearing room (unless otherwise noted).

STAY UPDATED! Click here for our e-alerts to be updated on this application as soon as we find out more.

06/13/2017: At today’s hearing the LPC approved this application with the following modification: to work with staff to make sure the drainage gutters do not manifest in the facade.