90-96 Barrow Street

APPROVED with modifications

CB2 hearing: 01/12/2015
LPC hearing: 02/03/2015

Greenwich Village Historic District
Between Greenwich and Hudson Streets

90-96barrow

Image courtesy of Google Street View

—- APPLICATION INFORMATION —-

1) From the LPC agenda: Application is to restore the existing townhouse, to replace windows, to landscape the rear yards and to construct a rear yard addition.

2) View the application: Available in PDF

3) View the video: A curated list of LPC videos of these presentations from March 2014 onward can be found on our YouTube page. Please note that the LPC posts these videos about a week after the presentation. Videos include the applicant’s presentation, public testimony (for hearings only), and deliberation by the LPC commissioners.

4) LPC designation report: Read this property’s architectural/historical description.

5) Receive updates by email: Please click here if you would like GVSHP to email you when there are updates to the status of this application.

 

—- STATUS OF THIS APPLICATION —-

This section provides updates if there are changes to the hearing dates listed above, which includes instances when an application has been laid over (aka postponed). If applicable, LPC public meeting dates for this application will also be tracked here. Please note that public testimony is taken at public hearings, but not at public meetings.

Please note: All LPC public hearings and public meetings are held at the Municipal Building, 1 Centre Street, 9th floor north, public hearing room (unless otherwise noted).

STAY UPDATED! Click here for our e-alerts to be updated on this application as soon as we find out more.

As of:

  • 2/4/15: Approved with modifications at yesterday’s LPC hearing, and is now closed. They felt that the demolition of the existing garage won’t result in a loss of fabric, and the new one will recall the materials of nearby houses. The metal decks and pergolas won’t result in damage or loss of historic features, and will only be visible from within the church garden. They did ask the applicant to work with staff to explore whether the brick of the existing garage could be salvaged or reused.